Heidi R

Heidi Ruokoniemi - SYC Level 2 Authorized Ashtanga Yoga Teacher

HEIDI4.jpg

Aloitin astangajoogan harjoittelun vuonna 2004. Siitä lähtien päivittäinen harjoitus on ollut keskeisellä sijalla elämässäni ja vaikuttanut sen suuntaan melko paljon. 

Vuonna 2009 opiskellessani kasvatustieteitä Helsingin yliopistossa aloin opettaa joogaa Helsingin Astangajoogakoululla. Kuin huomaamatta joogan opettamisesta tuli ammattini. Samana vuonna matkustin ensimmäisen kerran Mysoreen, Intiaan harjoittelemaan Sri Sharath Joisin opetuksessa, ja siitä lähtien vuosittainen harjoittelu Mysoressa on ollut osa elämääni. 

Sain astangajoogan ensimmäisen ja  toisen asentosarjan opetusluvan (KPJAYI Level 2) vuonna 2012. Vuotta myöhemmin tapasin tulevan puolisoni Mysoressa, ja päädyin asumaan seitsemäksi vuodeksi joogan kotimaahan.

Intiassa asuminen ja bramiiniperheessä eläminen on antanut minulle ainutlaatuisen perspektiivin intialaiseen kulttuuriin ja joogaan. Henkisyys on Intiassa alati läsnä ihan jokapäiväisessä elämässä, ja vuosituhansia vanhat perinteet ja viisaus ovat kietoutuneet vahvasti ihmisten elämään viime aikojen länsimaistumisesta huolimatta. 

Olen hyvin kiitollinen, että sain opettaa astangajoogaa myös Intiassa, siinä taianomaisessa ympäristössä, jossa joogan opit tuntuivat imeytyvän sille antautuneisiin erityisen hyvin. Meillä oli mieheni kanssa oma joogasali, Ashtanga Yoga Goa, Pohjois-Goalla vuosien 2015-2018 aikana. Ashtanga Yoga Goa oli pieni, perinteinen ja tunnelmallinen joogasali, jossa ihmiset eri puolilta maailmaa harjoittelivat iloisina - ja hikisinä, Goan trooppisen ilmaston ja rennon ilmapiirin voitelemina.

Goan sali suljettiin, kun Guruji Sharath pyysi minua opettamaan omaa iltapäiväryhmäänsä Mysoressa. Myös Goan vuosien ajan asuin osan vuodesta Mysoressa, harjoittelin Gurujin kanssa sekä toimin avustajana hänen tunneillaan.

Kun Guruji avasi uuden salinsa Sharath Yoga Centerin Mysoressa 2019, aloin opettaa siellä kaikille avoimilla tunneilla yhdessä Usha Rani Chittoorin ja Arathi Menonin kanssa. 

Vuosi 2020 yllättävine käänteineen toi minut  takaisin synnyinkaupunkiini Lappeenrantaan, jossa tällä hetkellä elän, harjoittelen ja opetan. Toivon pääseväni jakamaan edelleen perinteisen joogan taikaa, jota olen saanut itse etenkin Intiassa kokea. Elämä ja maailma ovat alati muutoksessa, mutta päivittäisen harjoituksen, Sadhanan, avulla voi kaikkien muutosten ja myllerrystenkin keskellä kokea rauhaa ja vapautta. 

 

"Heidi is a very advanced teacher with warm heart and brisk but gentle touch. I felt very welcome during my last stay and am looking forward to go there again".

Telle

"Heidi takes time to know each student and she gives very accurate adjustments. Above all, she has a very calming energy which helped me to find more softness and peace in my practice

Cécile

"I had a great experience practicing with Heidi. Thanks to her I established a regular practice; her passion and drive was so contagious!"

Federica